Personalizări

Ideală pentru un cadou deosebit, reprezentativă pentru persoana care o foloseşte, o brichetă Zippo personalizată atrage privirile din două motive: pentru că este Zippo şi pentru că este unică. Alege modelul care ţi se potriveşte, hotărăşte-te cum anume o vrei personalizată şi contactează-ne sau ia legătura cu noi în mod direct, prin Chat (stânga jos). Îţi vom comunica în cel mai scurt timp opțiunile de gravare, îţi vom efectua un preview şi îţi vom transmite costurile implicate, pentru ca tu să poţi lua o decizie în cunoştinţă de cauză. Bricheta aleasă va fi gravată conform specificaţiilor tale, pentru a deveni un model unicat, pregătit să te însoțească pe toată perioada garanţiei – adică pe viaţă!

1Pentru gravare poți alege de din shop-ul nostru orice model de Zippo. Stai liniștit(ă), în cazul în care există contra-indicații la gravură ți le vom aduce la cunoștință. Interesul este comun, și anume realizarea unei brichete Zippo deosebite, cu care tu să te poți mândri și care pe noi să ne reprezinte din punctul de vedere al execuţiei tehnice.

2Pentru ca bricheta ta să arate exact așa cum ți-o imaginezi, dacă ai câteva noțiuni de bază despre editarea foto, poți descărca schița de mai jos și îți poți aplica modelul tău de personalizat – imagini și/sau text, cu fonturile, mărimea și poziționarea pe care le dorești. Ne-o poți trimite direct prin Chat, e-mail sau pe Whatsapp. Nu este obligatoriu, însă. E suficient să ne descrii cum vrei să o gravăm, iar noi îți facem oricâte preview-uri este necesar, până când ajungem exact la ideea pe care o ai tu în minte.

3Odată ce avem OK-ul de gravare din partea ta, îți expediem bricheta gravată în 24-48 de ore.

Câteva detalii despre ce înseamnă personalizare pe o brichetă Zippo.

Datele de mai jos sunt destul de tehnice și nu este nevoie să le parcurgi dacă nu vrei. Cu siguranță îți vom oferi cea mai bună variantă de gravare pentru personalizarea ta sau pentru bricheta Zippo aleasă, deci doar contactează-ne și lasă restul în seama noastră. Vei fi informat cu toate detaliile specifice personalizării alese de tine, astfel încât să știi exact ce ai să primești înainte de a da comanda. În plus, la multe dintre brichetele Zippo din shop vei găsi imagini ale unor gravuri laser sau mecanice executate de noi pentru clienți anteriori pe modelele respective, tocmai în acest scop.

În prezent, putem grava o brichetă Zippo prin două modalități distincte, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale: prin gravare mecanică sau prin gravare laser. Ambele procedee sunt definitive, pentru că gravurile nu se pot „șterge”.

GRAVURA MECANICĂ :

Avantaje:

Gravura mecanică poate reda toate nuanțele. Se pot grava fotografii sau imagini complexe, care vor arăta ca și pozele alb-negru, cu toate tonurile diferite de gri, indiferent de cât de multe nuanțe sunt.

Dezvantaje:

Gravura este mai discretă decât arderea cu laser. Are vizibilități diferite din unghiuri diferite și în condiții de iluminat diferite. Anumite brichete Zippo nu sunt recomandate pentru gravura mecanică, iar altele nu permit decât gravarea de text sau de imagini cu detalii puține – pentru că nu ar fi vizibile.

Concluzie:

Gravura mecanică poate reda orice imagini, însă doar pe anumite brichete Zippo.

Galerie:

Pentru a înțelege mai bine, ai aici peste 1.300 de imagini cu brichete Zippo gravate mecanic de noi pentru clienți anteriori. De asemenea, la unele modele din oferta noastră curentă vei găsi fotografii cu gravuri realizate de noi, tocmai ca să înțelegi mai bine cum arată personalizarea pe fiecare textură în parte.

GRAVURA LASER :

Are multiple variații, în funcție de modelul brichetei Zippo alese, și se realizează cu aparate laser diferite. Pentru brichetele Zippo metalice, folosim arderea cu laser pentru a imprima metalului o nuanță diferită față de fundal – de regulă mai închisă la culoare, aproape neagră, pentru un bun contrast. Este cazul brichetelor Zippo cromate (Chrome) și aurii (Brass). Acest tip de gravură laser se simte la atingere și este imprimat mai adânc în metal.

Pentru modelele metalice colorate (cum sunt, de exemplu, brichetele Zippo High Polish Blue, High Polish Black, High Polish Green etc.) preferăm o gravură laser superficială, care decolorează stratul exterior, dându-i o nuanță aurie / arămie sau aproape albă (în funcție de model). Facem asta tot pentru un contrast foarte bun, care scoate gravura în evidență. Arderea de acest fel nu este sesizabilă la atingere, pentru că nu pătrunde în metal.

Pentru modelele acoperite cu un strat de vopsea (Zippo Black Matte, Red Matte, White Matte etc.) sau lac (Zippo Candy Apple Red, Gray Design, Metallic Red etc.), ardem stratul decorativ până la metalul de dedesubt, care poate fi auriu sau argintiu. Gravura este sesizabilă la atingere, pentru că din zonele gravate lipsește coatingul (vopseaua / lacul).

Avantaje:

Indiferent de variantă, gravura laser este mai pregnantă decât gravura mecanică și este la fel de vizibilă din toate unghiurile.

Dezvantaje:

Se pot grava doar texte sau imagini într-o singură culoare, fără nicio altă nuanță. Suprafața poate fi arsă sau nearsă, nu există tonuri intermediare.

Concluzie:

Gravura laser poate reda doar anumite imagini, pe orice brichetă Zippo.

Galerie:

Pentru a înțelege mai bine, accesează contul nostru de Instagram, pentru a vizualiza mai multe brichete Zippo gravate de noi pentru clienți anteriori. În descrierea fiecărei imagini vei vedea dacă e gravată laser sau mecanic.

Costuri și alte precizări , la concret:

Ca să îți faci o idee completă despre ce presupune gravarea unei brichete Zippo, trebuie să mai ştii costurile implicate. Acestea sunt:

preţul brichetei Zippo;

între 10-30 lei taxă de prelucrare / imagine, pentru a fi „citită” de aparatura de gravat – (doar dacă e cazul);

 – 25 lei costuri gravare mecanică / faţetă SAU 35 lei costuri gravare laser / fațetă;  

taxe de transport, conform detaliilor de pe pagina Livrare 

Deci, dacă gravăm un text pe o singură faţetă – indiferent că este vorba despre câteva iniţiale sau dacă gravăm “Luceafărul” cu fonturi de 0,000078 – comanda ta va însuma:

  • preţul brichetei Zippo
  • 25 lei (gravare mecanică) SAU 35 lei (gravare laser)
  • taxe de transport

Dacă gravăm text pe 2 faţete, vei avea:

  • preţul brichetei Zippo
  • 50 lei (gravare mecanică) SAU 70 lei (gravare laser)
  • taxe de transport

Hai că e simplu. La gravura de imagine, pe lângă aceste costuri se mai adaugă cei 10-30 lei, despre care îți spuneam adineauri. Ca să îţi putem spune exact cât, trebuie să vedem imaginea. Costul efectiv depinde de complexitatea imaginii, gradul de detaliere, gradul de umplere ş.a. Putem grava 5 din cele 6 faţete ale unei brichete Zippo. Adică toate în afară de partea de jos (bottom stamp-ul sau „fundul” brichetei).

Încă ceva: în cazul gravurii de text, ne poți indica și fonturile tale preferate. Putem grava cu aproximativ orice font, atât timp cât poate fi downloadat fără costuri. Pentru inspirație, poți intra aici, unde ai peste 20.000 de fonturi la dispoziție. Utilizează câmpul ”Your text here…” ca să vezi cum arată textul tău cu toate fonturile disponibile.

Sperăm că informațiile ți-au fost de folos, dar dacă ai orice neclarități… hai că știi deja: contactează-ne sau ia legătura cu noi în mod direct, prin Chat!