Care e treaba cu Zippo Replica

Nu toată lumea face diferența între un Zippo fals și un Zippo Replica. Așa că vrem să o lămurim odată pentru totdeauna. Un Zippo fals este o brichetă fabricată de către o terță partidă, nu de către Zippo Manufacturing Co. Este mult mai proastă calitativ și nu beneficiază de garanția pe viață Zippo. Deci nu cumpăra un Zippo fals. Iar cum poți deosebi un fals de un original ți-am spus deja în articolul Cum deosebești un Zippo de un fals.

Dar ce este un Zippo Replica? Ei bine, este o brichetă originală Zippo, care imită formele ușor diferite pe care le avea bricheta la un anumit moment în timp, iar până acum, Zippo Manufacturing Co. a emis următoarele modele Replica:

Zippo 1932 Replica – emisă în două ediții, prima între anii 1988 și 1992, iar a doua doar în anul 1997. A fost și anul în care Zippo Manufacturing Co. a descoperit că, deși George Blaisdell a înființat Zippo în anul 1932, primele brichete au fost vândute de abia în 1933. De aceea, din anul 1998 și până în 2001, cât s-au mai produs, numele produsului a fost schimbat în Zippo 1933 Replica. Aceste modele sunt mult mai înalte decât brichetele Zippo de astăzi și au balamalele pe exterior. Inserțiile sunt cele obișnuite, de azi, iar pentru a acoperi diferența de înălțime, au montate pe fundul carcasei un înălțător din plastic.

– Zippo 1935 Replica – se fabrică în continuare și este unul dintre cele mai apreciate modele de Zippo, datorită următoarelor diferențe față de un Zippo Regular: este cu câțiva mm mai „scundă”, are liniile mai drepte, bottom stamp distinctiv și balama exterioară cu 3 inele. Găsești acest produs și în catalogul Smokers.ro.

Zippo 1937 Replica – ei bine, acesta nici măcar nu se numește „Replica”, pentru că denumirea oficială este Zippo Vintage. Are aproximativ aceeași formă colțuroasă ca și Zippo 1935 Replica, dar balamalele sunt pe interior și au 5 inele, la fel ca și la modelele Zippo Regular actuale. Găsești acest produs și în catalogul Smokers.ro.

Zippo 1941 Replica – fețe mai drepte, fără colțurile rotunjite ale modelelor actuale, dar curbura capacului mult mai pronunțată. Are balama cu 4 inele și inserție cu un orificiu în minus în șemineu. Modelul a fost  lansat în anul 2001 în Japonia, iar în 2002 în toată lumea. Găsești acest produs și în catalogul Smokers.ro.

În fotografia de mai jos ai, în ordine, toate cele 4 modele descrise, iar la final – un Zippo Regular, pentru o comparație mai facilă.

Distribuie articolul: